Header Ads

 • Breaking News

  Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Nik Aziz Meninggal Dunia

  Mursyidul am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat meninggal dunia malam ini. Anaknya, Nik Abduh mengesahkan perkara itu di Facebook.

  "Dengan izin tuhannya, para malaikat datang menyempurnakan tugas mengiringi roh ayahanda menuju penciptanya tepat jam 9.40 pada malam Jumaat yang agung.

  "Semoga ayahanda berbahagia di sisi Allah," katanya dalam rakaman di laman itu. Katanya lagi, jenazah bapanya itu akan disembahyangkan pada jam 10 pagi esok di Masjid Tok Guru, Pulau Melaka.

  Gambar yang dirakam pada malam ini menujukkan ramai penyokong berhimpun di perkarangan rumah bapanya itu di Pulau Melaka.
  Terdahulu, Nik Aziz dibawa pulang ke kediamannya dari Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian jam 8.40 malam ini.

  Nik Abduh dalam tulisan terdahulu di Facebook petang ini berkata, tahap kesihatan bapanya itu merosot selepas rawatan ulser semalam.

  Bekas menteri besar itu, yang turut mengidap kanser prostat dimasukkan ke HUSM pada 19 Januari lalu. Tahap kesihatannya merosot ketika bah besar melanda negeri itu.

  Allahyarham, 84, meninggalkan seorang isteri, Tuan Sabariah Tuan Ishak dan sepuluh orang anak. Seorang daripadanya, Nik Abduh menjadi ahli politik PAS dan kini menjadi MP Pasir Mas.

  Tuan Guru Haji Nik Abdul Aziz Nik Mat Dalam Kenangan
  Diserbu Jemaah Masjid Putrajaya


  Pesanan Ikhlas Kepada Pengguna Facebook

  No comments

  Post Top Ad

  Post Bottom Ad